Elevi ai Liceului Teoretic „Petru Maior”, Ocna Mureş, premiați de CFA

Firme francofone de notorietate precum Energom, Atracore, NTN-SNR, Michelin, Emerson, Fundația Polisano, Schneider Electric Romania sau Khar&Partners preiau inițiativa motivării elevilor manifestând un interes constant  față de mediul educațional din Transilvania.

Prin interacțiunile cu elevii școlilor de profil teoretic, tehnic sau vocațional, oamenii de afaceri mizează pe direcționarea tinerilor spre domenii de actualitate și pe orientarea spre competențe precum gândirea inovativă, comunicarea „de marketing” sau integrarea în echipe de lucru.
De asemenea, reorientarea spre limba franceză, considerată drept un atuu major al unui viitor angajat într-o companie francofonă, reprezintă o încurajare adresată tinerilor de a se diferenția în parcursul lor profesional și de a-și deschide șansa promovării într-o țară francofonă.

Această inițiativă a firmelor francofone este vizibilă în Transilvania prin intermediul seriei de concursuri Premiile Cluburilor Francofone de Afaceri. Aflată la cea de-a treia ediție, competiția a presupus vizite în peste 80 de licee și întâlniri cu peste 4000 de elevi, cu subiecte de concurs din trei domenii inovatoare – IT, ecoindustrie și sănătate – și 114 dosare jurizate de către firmele francofone partenere. Concurența a fost acerbă, fiind desemnate trei dosare cele mai bune pentru fiecare domeniu de concurs propus.


La SECȚIUNEA  IT, premiul III a fost acordat echipei formată din elevii: Fodor George David, Truţă Vlad Cristian, Băgăian Dan Valeriu, coordonați de doamna profesor Larisa Urcan de la Liceul Teoretic  „Petru Maior”, Ocna Mureș. Acestora, Academy+Plus le-a lansat provocarea de a realiza  un program-un joc ce a permis criptarea/ decriptarea textelor scrise în limba franceză şi codate în Largonji.


În vederea recunoașterii implicării și efortului depus în realizarea dosarelor de participare de către profesori și elevi deopotrivă, a fost  organizată o Festivitate de premiere a tuturor participanților în data de 20 martie 2017, începând cu ora 11:00, la Casino Centru de Cultură Urbană Cluj-Napoca. Câştigătorii noştri au fost recompensaţi cu diplome, trofee, dar şi  premii în bani, iar Techsylvania îi doreşte prezenţi la hackathoanele din această vară, oferindu-le bilete în acest sens. Festivitatea de premiere a fost urmată de un program de activități realizate în contextul Zilei Internaționale a Francofoniei la care echipajul nostru a participat cu mare interes.


Nu în ultimul rând, locul III obținut la finalizarea concursului reprezintă pentru noi o încurajare de a participa şi anul viitor cu un numar mai mare de echipaje şi sperăm să aducem mai multe premii la Liceul Teoretic „Petru Maior”.” a declarat Pustai Alina, directoarea liceului teoretic.